Hopp til hovedinnholdet

Hei jeg klarer ikke slutte å helle alkohol ned i buksa. Hjelp...

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg klarer ikke slutte å helle alkohol ned i buksa. Det er deilig først men så begynner det å brenne og svi. Jeg takler det ikke. Jeg har tenkt på selvmord. Hjelp!

Besvart 25.06.2019 21:06
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du skriver at du ikke klarer å slutte å helle alkohol ned i buksen. Dette fører til at det brenner og svir så uuholdelig at du tenker på selvmord om jeg forstår deg riktig.

Om du får sterk sprit på huden, er det ikke unormalt at dette svir. Heldigvis finnes det mange andre ting du heller kan skylle deg med, som vann for eksempel. Det gir ingen skade, samtidig som at det er mye billigere, faktisk helt gratis :-)

Når man skal slutte med noe, må man bestemme seg, og lage en plan. Den kan for eksempel være som følger:

  • Prøv deg fram med små forandringer først. Du kan prøve å la være å helle alkohol i buksen en dag først.
  • Fortell om at du skal med dette til noen som er viktig for deg. (Om det er noen som vet om problemet ditt)
  • Minn deg selv om hvorfor du vil slutte.
  • Sett en dato for når du skal slutte helt. Det bør ikke være for langt fram i tid.
  • Legg til rette så du kan nå målet ditt: Noen tips er å fylle tiden med annet den første tiden. Tenk på forhånd gjennom hvilke andre ting du kan gjøre nå som du får mer tid til overs.
  • Gi deg selv belønninger! Dette kan du få hjelp til av de hjemme. Unn deg selv et kinobesøk, noe godt å spise, eller noe annet du liker godt hvis du klarer å la være å helle alkohol i buksen i en uke.

Håper dette var til hjelp for deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Avhengighet

Jente røyker (colourbox.com)

Bruken av rusmidler og tobakk (nikotin), kan føre til avhengighet. Hva det skyldes, og hvordan det oppleves kan du lese mer om her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol