Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil flytte hjemmefra, på grunn av mine foreldres alkoholmisbruk.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg vil flytte hjemmefra, dette er mye grunnet mine foreldres alkoholmisbruk. Dette er noe vi (mine eldre søsken som er flyttet ut og jeg) har prøvd å ta opp. Mamma er klar over at det er et problem, ettersom det først og fremst er min far som drikker og mer hun som drikker for å takle hans alkoholmisbruk. Han er en høyfunksjonell alkoholiker så han lar vær å drikke i jobbsituasjoner, men drikkevanene deres påvirker meg negativt og etter råd fra kjæreste, lærerer og meg selv er det best å flytte ut. Jeg har jobb, men den er veldig sesongstyrt. Meg og kjæresten min (j20)vil leie ilag, og helst unngå kollektiv. Dette ligger på rundt 6000 kr i mnd. Med fadte vakter tjener jeg litt over 2500, men får mye ekstra så som oftest tjener jeg næremere 5000 og over. Hvordan er det med studielån? Går vg3. Er det mulig å søke lån for bare et semester siden det er om våren jeg tjener minst? Er det noen måte å få boreboerstipend grunnet alkoholmisbruk i familien? Takk for svar Mvh fortvilet jente, 18

SVAR

Besvart 26.08.2019 22:28:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ikke råd til egen bolig? Du kan ha krav på bostøtte

Har du dårlig økonomi kan du få hjelp av Husbanken og kommunen din til å skaffe deg bolig. Les mer om du er en av de som kan få støtte.

 

Les mer
attach_file

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle