Hopp til hovedinnholdet

Pappa drikker hver dag. Hva skal si til ham eller gjøre med det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg har en pappa som drikker hver dag, det begynner etter jobb som er 16-18 tiden og da går det for det meste i øl men også vin og andre ting hvis vi har det. Jeg og broren min har bodd med pappa alene så det er ingen annen voksen i huset å snakke med. Blir alltid veldig lei meg når han begynner å bli full hver kveld og bare jeg hører en boks som åpnes reagerer jeg. Har prøvd å si ifra men det har som regel skjedd når han har vært full og han har da bare blitt sur. Vet ikke hva jeg skal si eller gjøre lenger for ingenting som verken jeg eller broren min sier hjelper. Pappa sier selv ofte at han drikker for mye men han gjør ikke noe med det, han sier bare at det er hans liv men vi vil jo bare at han skal være sånn som han er som edru. Hva kan jeg si eller gjøre for at han skal skjønne hvordan jeg føler det? Jeg tror det er mye som kan være grunnen til drikkinga men jeg kan ikke akkurat gjøre så mye. Takk på forhånd for svar

SVAR

Besvart 29.08.2019 23:01:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Mye alkohol og rus hjemme?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
account_circle