Hopp til hovedinnholdet

Føler meg utenfor på fest

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg kommer fra en kristen familie og foreldrene mine er veldig i mot alkohol. Det plager meg. De har alltid printet en tanke i meg om at de som drikker, de er dårlige mennesker. Jeg personlig er ikke i mot drikking så fremt at det ikke går alt for langt. Jeg har vært på en del fester og har drukket selv, men aldri så mye at jeg har vært tydelig påvirket. Det tør jeg ikke. Jeg er ærlig med foreldrene mine om hvor jeg skal og hvem som kommer til å være der, og de stoler på meg fordi «jeg er ikke sånn som de andre; jeg drikker ikke», men jeg vil jo også det. Jeg må si nei til å gå ut fordi jeg vet at foreldrene mine sitter oppe å venter til jeg har kommet hjem. De gjør det jo fordi de er glade i meg, men jeg har også lyst til å ha samme opplevelsene som vennene mine. Jeg vil drikke og gå på fest uten at de skal dømme meg. Jeg må alltid kjøre selv dit jeg skal fordi da har de kontroll (GPS). Jeg gidder ikke å bli overvåket, og jeg vil ikke alltid være den som er edru. Jeg føler meg utenfor

SVAR

Besvart 08.09.2019 00:18:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Retten til religionsfrihet

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle