Hopp til hovedinnholdet

Er de venner?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en 17 år gammel jente (VG2). Jeg er den ensete i klassen som ikke drikker og som aldri har smakt eller drukket alkohol. Jeg har avtale med foreldrene mine om at jeg får lappen dersom jeg ikke drikker. Likevel så frister det meg ikke verken smake eller å begynne å drikke. Alle i klassen min drikker og de kommenterer det at jeg ikke drikker ofte. Noen av de er veldig imponert og synes at det er bra gjort av meg, men andre vil at jeg skal gi litt f. Jeg egentlig føler ikke drikkepress. Når russen arrangerte fest i helgen, skulle alle drikke -bortsett fra meg selvsagt. De i klassen sa likevel at jeg måtte komme og at de ville ha meg med, men når jeg kom på festen, ble jeg utestengt og det var ingen av de som ville ha noe med meg å gjøre (både de som var fulle, og edru). Jeg har hørt at når en er full, viser en sitt "sanne-jeg",og jeg er derfor nå blitt veldig usikker på om de i det hele tatt liker meg eller om de er snille med meg bare på skolen liksom?? Er de venner? Takk

SVAR

Besvart 19.09.2019 16:57:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle