Hopp til hovedinnholdet

Kan helgedrikking gå ut over skoleprestasjoner?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Eg er en gutt på 15 år. Noen av mine venner har begynt å drikke, og eg og har startet å drikke iblant, når vi er på fest. Det eg lurer på er om dette påvirker meg negativt, direkte på skolen? Eg vet at man kan prestere dårlig om man er påvirket på skolen, eller om man har en hangover, men eg drikker aldri dagen før, eller dagen eg skal på skole. Men kan denne drikkingen i helgedagene få meg til å prestere dårligere? Føler at hukommelsen min er litt svekket.

SVAR

Besvart 14.11.2019 17:50:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
account_circle