Hopp til hovedinnholdet

Hvor fikk vennene mine alkohol fra?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er jente på 14 år . Det er en eksempel som jeg skal skrive til dere og håper å få et svar på det . Eksempelet: jeg har 4 venner eller de er ikke akkurat vennene mine da men de hadde fest som involverte alkohol. De inviterte blant annet 04-og 03er for popularitet. Noen drakk mens jeg, jeg drakk ikke( passe på andre isteden for). Bestevenninna mi som er nå en del av jente gjengen( mista venninna på grunn av dem) begynte å få litt panikk siden de var rede for at folk skulle si i fra at festen involverte alkohol til noen voksne og var no rede for at alvorlig ting skulle skje. Det eneste jeg tenkte er hvor fikk de alkoholene fra? Er det lov å smake litt? Er det straffbart hvis jeg er på en fest som involverte alkohol men drakk ikke!?. Hvorfor drikker unge barn og ungdommer så tidlig? Er det egentlig lov å prøve?

SVAR

Besvart 20.11.2019 11:16:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

- Kjøper alkohol til mindreårige

Jeg skal på fest i helgen og vil kjøpe med øl og rusbrus og sånt til noen venner som ikke har fylt 18 ennå. Hvis jeg går alene i butikken vet jo ingen at jeg egentlig kjøper til noen andre, så jeg tenkte å prøve. Hva skjer om jeg blir tatt?

 

Les mer
account_circle