Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye øl kan jeg drikke?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Okei. Så jeg har en vennegjeng og han ene har en søster som skal skaffe oss noe øl til helga siden resten av gjengen vil prøve. Og det virker kanskje bittelitt gøy å bare prøve sånn en gang og så vente til jeg faktisk er 18 med å faktisk begynne å drikke. Men jeg er også litt skeptisk siden jeg ikke vet noe særlig mye om alkohol og inntak av det. Så jeg vet heller ikke hva som er «for mye». Og gjengen er jo ikke noe særlig redde siden dem har gjort dette før men det har ikke jeg. Så jeg lurer på, dette er kanskje et dumt spørsmål og sikkert ikke noe dere burde råde meg, men hvor mye burde jeg/kan jeg drikke så det ikke blir for mye? Jeg vil liksom prøve det, men jeg lurer på hvor mye alkohol som kan være farlig. Vet det varierer fra personer men om det er noe svar å få så hadde det vært fint. Tusen takk på forhånd :)

SVAR

Besvart 22.11.2019 16:39:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

 

Les mer
attach_file

Noen å snakke med om drikkepress

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

 

Les mer
account_circle