Hopp til hovedinnholdet

Erfaring med beruset pappa gjør at jeg bekymrer meg for mammas alkoholbruk.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg hadde en pappa som tok selvmord for snart 2 år siden. Jeg savner han veldig, men når han levde gikk han på mange medisiner. Han slet med depriesjon og drakk sommerheltenes litt i helgene for å dempe smertene fra dette. Pga alle medisinene ble han fort påvirket, jeg så da pappa full. Nå er jeg utrolig redd for når mamma skal drikke, uansett om det er et glass. Jeg har traumer fra dette med pappa. Mamma har tenkt å invitere noen av hennes venninner som jeg vet drikker litt på nyttårsaften. Men dette er noe jeg syntes blir vanskelig, i forhold til alkoholen. Jeg har sagt dette til mamma men hun ser ikke min side av dette. Hun tenker at dette er noe jeg må lære meg til, og det vet jeg at jeg må. Men jeg føler meg ikke klar på en måte til nyttårsaften, i forhold til sorgen med å savne pappa, men og i forhold til alkoholen. Jeg føler at alt jeg gjør og sier blir galt. Og skjønner ikke meningen med livet lenger, jeg vil ikke dø men jeg vil bare ikke gå igjennom dette mer.

SVAR

Besvart 05.12.2019 10:57:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Synes du at moren eller faren din drikker for mye?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle