Hopp til hovedinnholdet

En 6-pack øl gjør meg brisen, ikke full, er dette pga toleranse oppbygging?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei :) Har drukket rimelig ofte i det siste, minst annenhver helg det siste året. Jeg tømmer gjerne en 6-pack med øl på tre timer, og diverse promillekalkulatorer på nett, sier at jeg da oppnår en promille på 1,6 til 1,9. Da burde man egentlig være veldig full, men jeg føler meg egentlig bare "brisen" og kan drikke mer uten problemer. En annen kveld på byen hadde jeg 10-12 drinker og ifølge kalkulatorene hadde jeg en promille på 2,1 til 2,6. Der igjen vil jeg heller innrømme at jeg var full, ikke dritings. I dag tør jeg påstå at en 6-pack øl gjør meg brisen, selv om promillen og tilhørende informasjon tilsier at jeg skal være i en tilstand langt over det jeg egentlig føler... Er dette pga. toleranse oppbygging, eller bare meg som blir mer og mer vandt til 'fylla'?

SVAR

Besvart 18.12.2019 10:07:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
account_circle