Hopp til hovedinnholdet

Jeg drikker når jeg har det vanskelig.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg har hatt det tøft hjemme med alkohol og vold. Jeg drakk veldig mye en kveld med venner da jeg ble 16 år, men jeg begynte og få et stort savn til rusen. Jeg startet med ett par fester her og der. Men nå føler jeg meg helt avhengig av å drikke. Jeg følger opp skolen og planlegger drikkingen, for eksempel å begynne å drikke når jeg kommer hjem fra skolen for å så være edru på skolen. Nå tyr jeg til alkohol når jeg har det tøft. Noe som kan bli 4-5 +- (kommer an på tilgjengeligheten. Jeg er desverre ikke helt edru når jeg skriver dette. Jeg har lyst å få hjelp og få slutt på dette. Jeg går bygg og anlegg vg1 nå, og hvis jeg skal ha en framtid må jeg ta tak i problemet. Begynte å drikke ofte i sommerferien. Har lest litt på nettet men finner ikke helt fram til hjelp siden jeg er 16? Noe jeg er sikker på at finns. Har fått vite at jeg har hatt promille på 2,8 når jeg ble pumpet. Så har vært heldig. Da fant venner og familie ut at jeg drikker alene. Mvh En gutt på 16 år

SVAR

Besvart 31.12.2019 13:40:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle