Hopp til hovedinnholdet

Jeg velger å ikke drikke, men vet ikke hva jeg skal gjøre når andre fester.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg er 16 år og går vg1. Jeg er Muslim og derfor velger jeg å ikke drikke alkohol (jeg røyker/snuser heller ikke selv om det ikke er «haram», men fordi jeg ikke liker noen av delene). De fleste av vennene mine går på fester og drikker, røyker, snuser osv. De fleste gangene de drar på fest pleier det å ende med at jeg bare blir igjen hjemmet og spiller eller noe, men noen ganger føler jeg at det blir veldig kjedelig å bare være hjemme. Jeg har noen venner som ikke drikker som jeg går ut med, men da går vi kanskje på kino eller lignende. Jeg har lyst til å feste noen ganger, men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre når alle drikker. Kan dere gi meg noen tips på hva jeg kan gjøre. Mvh gutt 16

SVAR

Besvart 02.01.2020 19:09:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
account_circle