Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om alkohol og leverprøver

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei! jeg tok blodprøver i dag. og siden mine foreldre er leger var det lettest å bare dra inn til dem på sykehuset å få gjort d med dem. derfor har de tilgang til resultatene mine. i blodprøvene står d at jeg har litt utslag når det kommer til bilirubin og ALP. har dette noe med alkoholinntak å gjøre? jeg drikker litt alkohol av og til (på fest åsånn), vet dette ikke er bra. men det er ca 3 uker siden jeg drakk sist. men er dette grunnen til at jeg har fått utslag? betyr dette at mine foreldre kommer til å finne ut at jeg drikker? mamma vil at jeg skal ta ultralyd av leveren min og så må jeg ta blodprøver om 3 mnd for å sjekke om bilirubin og ALP har økt. lurer hovedsakelig på om dette henger i sammen med alkoholinntaket? el om det kan være andre naturlige grunner... mvh

SVAR

Besvart 17.03.2020 12:20:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
account_circle