Hopp til hovedinnholdet

Har faren min et alkoholproblem?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg har en liten stund lurt litt på om faren min drikker unormalt mye alkohol. Jeg har flere ganger funnet ølbokser på rare steder som i skapet på badet, og det er ofte en del ølbokser på rommet hans. Mamma er redd for at han har at alkoholproblem og synes han drikker litt for mye, men det er vanskelig for henne å være sikker fordi de er skilt selvom de er veldig gode venner. Hun sier at når han er beruset blunker han mye (på en viss måte) og sover mye på dagen, noe som skjer ganske ofte. Annet enn dette ser jeg ingen tegn på at han er beruset. Jeg lurer derfor på hva som er et normalt inntak av alkohol for en voksen mann. Jeg skjønner at dette varier mye, men ca hva er gjennomsnittet? Og om han drikker for mye, hva bør jeg gjøre? Han blir irritert på mamma når hun tar det opp. Tusen takk for svar. Mvh jente 17 år

SVAR

Besvart 08.04.2020 10:46:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Synes du at moren eller faren din drikker for mye?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle