Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir veldig dårlig av alkohol, hvorfor, og hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg tror jeg har et problem med alkohol. jeg blir veldig fort dårlig, og får en fæl hodepine etter 2 enheter. det skjer hver gang. hvis jeg drikker mer (kan være 3/4 enheter til) blir jeg kvalm og må som oftest kaste opp. når jeg først har kastet opp er det aldri en gang, men fra 5-15 ganger. da kommer det selvfølgelig bare magesyre, men er like slitsomt for kroppen og jeg klarer ikke å stoppe. dette skjer både kvelden jeg drikker og dagen etterpå. det ødeleger veldig for mitt sosiale liv, da jeg ikke alltid klarer å drikke fordi jeg blir så dårlig at jeg må hjem. jeg er dessverre i en vennegjeng hvor alkohol er veldig «viktig», og føler meg så annerledes når jeg ikke kan drikke så mye som de andre. jeg er i tillegg på russebuss, og hvis vi i følge planen får russetid fra 1.juni vet jeg egentlig ikke helt hva jeg gjør. er jo så utrolig pinlig å gå gjennom russetiden edru, for drikkepresset er så stort. hvorfor blir jeg så mye dårligere enn de andre og er det en løsning på dette?

SVAR

Besvart 25.05.2020 15:42:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

 

Les mer
attach_file

Drikking i russetiden - hvor går grensen?

Sjekk hva som er de farligste russeknutene og hva som skjer med kroppen når du drikker. Ta ansvar for at deg selv og vennene dine i russetiden.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Tips mot bakrus

Bakrus får man etter høyt alkoholinntak. De vanligste symptomene er hodepine, kvalme og uro. Noen tiltak er effektive, mens andre har liten virkning. Uansett: det mest effektive er bruk av vanlig sunn fornuft.

 

Les mer
account_circle