Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få venner til å skjønne at de ikke burde drikke?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 13, men fyller 14 snart. Mange av vennene mine syntes det er kult å drikke, og det skjønnet jeg. Det eneste er at de vet at jeg kan skaffe alkohol til dem, siden jeg kjenner mange som dealer alkohol, nikotin, dop osv. Jeg har jo drukket jeg og, men jeg vet veldig godt at jeg ikke burde gjøre det. De maser ganske ofte om at jeg skal kjøpe til dem og sånt og at de kan betale selv osv. Men heg vil ikke være ansvarlig for at de drikker, men jeg et redd for at de skal bli sure hvis jeg sier nei. Jeg føler ikke så mye på drikkepress siden jeg vet at jeg er en del av de som drikker og sånn, men jeg føler mye press på å skaffe til dem. Spørsmålet mitt er egentlig: hvordan skal jeg få vennene mine til å skjønne at de ikke burde drikke? Og hvis det ikke går: hva skal jeg gjøre for å komme meg ut av det miljøet? -Mvh Jente 06

SVAR

Besvart 02.06.2020 12:08:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Noen å snakke med om drikkepress

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

 

Les mer
account_circle