Hopp til hovedinnholdet

En del på min alder har begynt å eksperimentere med alkohol

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er jo i en alder der en del begynner å eksperimentere med drikke. Det er ikke mange av dem, men det er jo noen. Alle de som drikker, vaper, snuser osv har få venner og virker ikke som de har d så bra m seg selv. Også er det mange som bare gir faen og vil gjøre d for å være kule. De sier liksom «drikker bare rusbrus» som om det skulle være noe mer vanlig. Dette har skjedd siden vi begynte i 8.ende klasse. Noen har til og med blitt avhengige. Det er mange av foreldrene deres som er helt uvisse om at de holder på, noe jeg synes er veldig merkelig. Jeg lurer ihvertfall på hvilken aldersgrense d er på blant annet breezer og smirnoff ice og om det kan være farlig og drikke mye/snuse/vape i så ung alder?

SVAR

Besvart 05.06.2020 12:15:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
attach_file

Aldersgrense 18 år på snus, røyk og vape

Får 14-åringer straff for å snuse? Kan de kjøpe lakrispiper? Les om aldersgrenser på produkter med tobakk her.

 

Les mer
account_circle