Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hjelpe min eldre søster som sliter og drikker ofte?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har en søster på 30 år som har hatt mye problemer opp i gjennom tidene. Uheldigvis har hun begynt å drikke, ofte. Moren min og jeg bor alene og moren min er uføretrygdet. I tillegg saksøkte min biologiske far min mor og vant rettsaken og vi har derfor lite midler å gå på. I tillegg betaler han ikke barnebidrag, kun 3 måneden fordi etter fjerde måned trekker staten automatisk midler. Vi skulle gjerne sendt henne på rehabilitering men har ikke råd. Jeg jobber så mye jeg kan men det er fortsatt ikke nok.

SVAR

Besvart 18.06.2020 09:57:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Synes du at moren eller faren din drikker for mye?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle