Hopp til hovedinnholdet

Hvordan unngå avhengighet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har nettopp drukket alkohol for første gang på en fest( fulgte smittevernsreglene) og jeg gledet meg sykt siden jeg sliter å snakke med folk. Det gikk veldig bra og var utrolig gøy. Jeg sørget for å drikke mye vann og spise meg mett før og litt innimellom. Jeg spydde aldri og husker alt og var edru nok til å komme hjem når jeg skulle. Hørtes nok ikke ut som et problem det her, men jeg sliter med bulimi og derfor føler jeg at jeg er kanskje blir lettere avhengig av ting enn andre?(da er det mat jeg tenker på hele tiden, og om jeg skal overspise i dag eller ikke, så gir jeg til slutt inn og spiser masse og kaster opp etterpå). Så er veldig redd for at jeg skal bli avhengig av alkohol ettersom jeg hadde en så positiv opplevelse med det. Har jo ikke lett tilgang på det nå, men når jeg blir eldre. Jeg lurte på om dere har noen tips til hvordan jeg kan forhindre at man blir avhengig så jeg kan gjøre dette så tidlig som mulig for jeg skulle ønske jeg gjorde det med bulimien min

SVAR

Besvart 21.06.2020 13:56:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
account_circle