Hopp til hovedinnholdet

Hva kan skje hvis jeg blir anmeldt for fyllekjøring i båt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har hatt med meg noen kompiser under 18-år som har drukket i båten min. Dette har det blitt sak av etter som jeg har sluppet dem av igjen da dem er fulle og herjer rundt. Dette er blitt en stor sak så nå har vi fått kommunen osv på oss. Dem vil anmelde meg og den andre for dem mener jeg har fylle kjørt? Hva kan skje?

SVAR

Besvart 26.06.2020 22:03:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

 

Les mer
attach_file

Skal du i avhør hos politiet?

Hva skjer når du blir innkalt til avhør? Må du møte opp, og hva er rettighetene dine? Det kan du lese mer om her.

 

Les mer
attach_file

Stoppet av politiet - dette er dine rettigheter

Du har både rettigheter og plikter hvis du blir stanset av politiet. Hvis du føler deg urettferdig behandlet, kan du klage.

 

Les mer
attach_file

Båtførerbevis

Båtførerprøven er ment å gi et minimum av kunnskap så du kan ferdes sikkert og hensynsfullt i fritidsbåt. Les mer og sjekk om du må ha beviset for å kjøre båten din.

 

Les mer
attach_file

- Kjører med promille

Jeg var på fest og fikk låne bilen til en kamerat for å kjøre og hente noen andre, siden jeg hadde drukket minst to-tre halvlitere, bare. Hvor strenge straffer er det for å kjøre når man bare er litt brisen?

 

Les mer
account_circle