Hopp til hovedinnholdet

Vil drikke alkohol og vil ikke bøye meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg drikker innimellom på fester samt, andre sammenkomster med venner. En dag ble jeg ganske full, og mamma har sagt at hun ønsker at jeg skal være ærlig. Jeg fortalte at jeg hadde drukket en del, men hun nektet å forstå min situasjon rundt det. Hun satte igang en moralprat om at mange foreldre var uansvarlige ovenfor sine barn, og var tydelig på at jeg ikke skulle drikke noe mer. Jeg forstår konsekvensene av alkoholinntaket, men føler at moren min ikke ser mitt synspunkt av saken, og at jeg ikke kan nå inn til henne om disse viktige temaene. Jeg forstår at mamma er redd for meg, og hun har gjort det tydelig at hun er redd for meg, men jeg vil ikkebat jeg skal måtte bøye meg for noe jeg ikke mener jeg skal måtte bøye meg for. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 29.06.2020 16:44:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
attach_file

Drikker du alkohol?

Ungdom under 18 år drikker mindre alkohol enn før (forskning.no). Tror du dette stemmer? I artikkelen Hvorfor drikker man? kan du lese om grunner til at ungdom drikker. Drikker DU?

Les mer
account_circle