Hopp til hovedinnholdet

Hadde promille over 3, burde ikke jeg vært bevisstløs og nær homeostase?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Gutt på 18 år her med spørsmål om alkohol. Jeg drakk meg helt sørpe forleden og det ble konsumert (til meg å være) store mengder alkohol. Jeg veier omtrentlig 73 kilo. Jeg blacka ut på et tidspunkt og husker ingenting fra den tidsperioden. Jeg startet å drikke rundt 17 og sluttet vel rundt 06.00 om morran. Jeg tegner med penn på kroppen for å holde følge på enheter konsumert. Det jeg er bevisst på å ha konsumert er 6×0.5 L cider med 4.5%. Jeg drakk så 7 dl 20 %, 2-3 shotglass med 40 % og 3 shots med 96 prosent. Jeg sjekket opp på promille kalkulator i dag og fant ut at dette vil tilsvare promille som ligger godt over 3. Jeg verken spøy, spiste eller drakk vann i løpet av kvelden. Jeg klarte ikke stå oppreist, så mer enn dobbelt, tåkesyn, følelsesutbrudd og opplevde depresjon. Jeg husker overraskende mye, men et sted rundt 04.00 husker jeg ikke noe fra. Hvorfor gikk det såpass bra og burde ikke jeg vært bevisstløs og nær homeostase? Jeg drakk også 6 enheter dager før, sammenhen?

SVAR

Besvart 18.08.2020 15:15:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

 

Les mer
account_circle