Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye kan man drikke før det er helseskadelig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Ville først bare si at jeg setter stor pris på det dere gjør her på ung.no, og dere har virkelig hjulpet meg masse gjennom de første årene mine som tenåring:) Jeg lurte på hvor mye man egentlig kan drikke før det er helseskadelig? Begynte å drikke for omtrent et halvt år siden, og har det alltid mer gøy når jeg drikker på fester eller er med venner. Men i de siste månedene har jeg vært på en fest nesten hver helg, og drukket en del hver gang (omtrent 25cl kalinka og to cider). Ellers er jeg veldig sunn og frisk, og har som oftest god kontroll selv når jeg har drukket. Kan jeg fortsette slik uten problemer, eller vil dette gi helseskader etter hvert? Burde jeg droppe å drikke i helga når jeg har drukket fire helger på rad? På forhånd takk for svar!

SVAR

Besvart 09.09.2020 15:22:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

 

Les mer
account_circle