Hopp til hovedinnholdet

Tror dere at jeg kan slutte på egenhånd, eller burde jeg søke hjelp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, tror kanskje jeg begynner å få et problem med alkohol. Jeg drikker sprit hver dag for å takle hverdagen, 2-3 enheter om dagen. Jeg går til bup ukentlig for ptsd og spiseforstyrrelser, men føler ikke det hjelper i det hele tatt. For hver uke som går, blir jeg bare dårligere og dårligere, og det eneste som hjelper er å drikke, mer og mer. Jeg vet at det er feil, men jeg klarer bare ikke å slutte. Med en gang jeg ikke drikker, kommer alle de vonde tankene og følelsene tilbake, og jeg blir fysisk uvel. Jeg skammer meg forferdelig mye over at jeg drikker, særlig det at jeg går på skolen full. Merkelig nok klarer jeg å holde karakterene oppe, men jeg tror lærerne begynner å fatte mistanke. Jeg vil bare kunne være normal, uten alkohol. Tror dere at jeg kan slutte på egenhånd, eller burde jeg søke hjelp?

SVAR

Besvart 13.09.2020 09:58:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Spørsmål eller bekymringer om rus?

Er du nysgjerrig på ulike rusmidler? Vil du bli rusfri? Eller har noen i familien din et rusproblem? Da er det hjelp å få.

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tenke bedre om deg selv

Du kan få bedre selvtillit. Ved å stille deg selv noen spørsmål blir du mer klar over hvorfor du tenker som du gjør. Da kan du i neste omgang prøve å bestemme deg for å tenke litt annerledes.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
account_circle