Hopp til hovedinnholdet

Får ikke lov til å gå på fest, selv om jeg er åpen om hva som skjer.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er en gutt på 16 år som ikke får lov til å gå på fest av foreldrene mine. Jeg syntes dette er veldig synd ettersom at jeg går glipp av mye moro og føler at jeg faller litt utenfor. Jeg var på min første fest for ikke så lenge siden (har planer om å dra på flere). Etter festen snakket jeg åpent til foreldrene mine om at jeg var på fest, at det ble servert alkohol der og at jeg drakk litt, men at jeg har satt meg en grense for hvor mye jeg skal drikke. Jeg har ikke planer om å drikke meg veldig full og ser på meg selv som en fornuftig gutt. Men både fest og kontrollerbare mengder alkohol hadde de absolutt nulltoleranse for, selv om foreldrene til alle mine andre venner syntes dette er helt greit. Nå føler jeg at jeg faller utenfor og går glipp av mye ettersom at jeg ikke får lov til å være med på fester. Det er nesten så jeg har lyst til å lyve om at jeg er andre steder for å dra ut med vennene mine. Noen tips til åssen jeg kan endre dette?

SVAR

Besvart 19.09.2020 09:27:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Føler du deg utestengt?

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
account_circle