Hopp til hovedinnholdet

Blir ikke full av alkohol, er det høyere sjanse for å bli alkoholiker?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

i sommer drakk jeg for første gang, for før dette har jeg ikke ville drukket i det hele tatt. jeg har bare drukket 3 ganger siden første gangen, og ingen av gangene har jeg følt noe særlig. i går drakk jeg mer eller mindre en hel 50cl flaske med kalinka, og jeg ble bare ganske sliten i kanskje 20 minutter. utenom det så følte jeg ingenting. følte ikke at jeg var brisen eller oppførte meg noe annerledes enn det jeg vanligvis ville gjort. vennene blir påvirket veldig fort, og de kan drikke et par slurker kalinka og være brisne. betyr dette at jeg har høyere alkoholtoleranse? jeg drikker veldig sjeldent, og drar heller ikke på fester, så dette er ikke nødvendigvis noe problem enda. men jeg kjenner jeg er litt bekymret for når jeg blir 18 og kan kjøpe egen alkohol. Har jeg høyere sjanse til å bli alkoholiker siden jeg må drikke mer for å føle noe?

SVAR

Besvart 22.09.2020 17:41:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
account_circle