Hopp til hovedinnholdet

Er promillekalkulatorene til å stole på?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, et spørsmål angående promillekalkulatorer og hvordan jeg faktisk føler meg: Jeg plotta inn info på 2 forskjellige promillekalkulatorer; 75 kilo, mann, og drakk 8 0.5L bokser med øl fra 17:00 til 00:00... Kalkulator 1 gav meg en maksimal promille på 1,57 - 1,99, med en median på 1,78. En annen gav meg 1,80 - 2,20 promille... Selv om en da burde føle seg kraftig beruset; miste balanse, være høylytt, kaste opp, snøvlete tale, og slikt; så føler jeg ingen av disse effektene... Heller bare "brisen" og oppstemt, gjerne pratsom og god stemning. Er disse kalkulatorene til å stole på? Eller er det meg som tåler høy promille som er problemet? Jeg drikker 3-4 ganger måneden, og er frisk ellers. I løpet av det siste året har jeg hatt flere episoder hvor disse kalkulatorene viser promille på 2,0 til 3,0. Enkelte ganger kan jeg si meg enig, hvor jeg er temmelig "bortreist", men ofte langt derifra, selv om resultatene tilsier at jeg burde føle meg en del værre... Kan man bli "resistent"?

SVAR

Besvart 16.10.2020 15:18:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Promille - hvor full blir du?

Hva er promille? Hvordan vet du hvor høy promille du har? Hva skjer i kroppen når promillen øker?

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

 

Les mer
account_circle