Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å dempe cravingen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har en pappa som har vært narkoman i mange år før han fikk meg og traff mamma. Han er nå alkoholiker og jeg har stor sjanse å arve genen som heter ‘avhengighet’ Nå for tiden sliter jeg en del med alkohol cravings. Jeg kjenner ofte på cravings når jeg er alene og kjeder meg. Det hele startet med 1. Januar i år det var da jeg prøvde vodka for første gang og jeg angrer ikke, men nå føler jeg at jeg trenger vodka. Føler et savn og nesten som en tiltrekning til vodka når jeg ikke har tilgang til det. To dager før jeg ble plassert i beredskapshjem, drakk jeg meg drit full på vodka for jeg var helt ut av meg selv. Jeg ville i utgangspunktet ikke drikke den kvelden, men jeg «gave in to The cravings» noe som jeg angrer voldsomt på dagen etter siden jeg drakk rett før skolen. Vet ikke om jeg holder på å develop alcohol dependency, men jeg kjenner allerede nå at jeg kanskje har problemer. Det er ikke livstruende, men hva skal jeg gjøre? Hva kan jeg gjøre for å dempe cravingen?

SVAR

Besvart 04.11.2020 07:11:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor blir du avhengig?

Bruk av rusmidler og tobakk, kan føre til avhengighet. Men hvorfor blir vi avhengige, og hvordan oppleves det?

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Har du foreldre som sliter psykisk?

Hvis moren eller faren din er psykisk syk, gjør det noe med deg og hele familien. Føler skam eller kjenner du deg alene, er det en helt vanlig reaksjon.

 

Les mer
account_circle