Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å bli så dårlig etter å ha drukket så lite?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei I kveld var jeg med noen venner på en fest. Jeg visste det var alkohol der men hadde ikke tenkt til å drikke, men det endte ikke sånn. Jeg har aldri drukket noe alkohol før. Han som hosta ga med et glass men Fanta og sprit tror jeg. Det var litt gøy så jeg drakk hele. Etterpå drakk jeg også litt øl. Men nå er jeg sikkelig svimmel og kvalm. Hadde også mensensmerter så tok masse paraset. 1. Er det ikke sånn at Paraset dobler promillen ellerno, lissom gjør deg dobbelt så full dobbelt så lenge? 2 er det normalt at jeg ble så dårlig etter å ha drukket så lite? 3 siden jeg er så ung kan dette skade meg for resten av livet? Tusen tusen takk for svar

SVAR

Besvart 16.11.2020 14:57:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Tips mot bakrus

Bakrus får man etter høyt alkoholinntak. De vanligste symptomene er hodepine, kvalme og uro. Noen tiltak er effektive, mens andre har liten virkning. Uansett: det mest effektive er bruk av vanlig sunn fornuft.

 

Les mer
account_circle