Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 14 år som er kjæreste med en gutt som snart er 18. Moren min nekter meg og være kjæreste med ham.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14 år som er kjæreste med en gutt som snart er 18. Moren min nekter meg og være kjæreste med han. Så vi må skjule dette. Grunnen til at hun nekter meg dette er at han har "Playet" Flere jenter under 16 tiligere. Og hun er bekymret for at han vil gjøre dette med meg og. Han er alerede annmelt for flere saker tiligere. Hun sier jeg kan få væer med han år jeg blir 16, men vi begge synes dtte er utrolig lenge til. Vi har vert sammen i 6 måneder nå, og jeg er sikker på at han ikke bare "Player" meg. Han støter meg i alt og stiller bestandig opp. JEg tenker sykt me på akkurat dette. Derfor lurer jeg på hva jeg kan si til henne for å få henne til å forst at han har forandret seg? Jeg lurer også på hva jeg kan gjøre for å få han til å slutte å drikkke så mye alkohol. Han er nå Periodedranker, alså han drikker nesten hver helg. HAn sier selv han sliter med det. Og at han ikke vil dete, men samtidig kke klarer å holde seg unna. Han har drukket siden 9kl. Hvordan kan jeg på best mulig måe få han til å slutte, eller iallefall begrense dette? Han vil ikke på avrusning. Og veg vet ikke lengre hva jeg skal si til han. Hvordan kan jeg oppmuntre han til å slutte?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Utfra det du forteller om kjæresten din, så kan jeg jo også forstå din mors bekymring.  Kjæresten din har jo fra tidligere et litt dårlig rykte, og slike dårlige rykter tar tid å rette opp i.  Selv om du vet at han også har mange gode egenskaper, så er det jo viktig å ikke være blind for det som faktisk ikke er så bra.  Han har en viktig jobb å gjøre med å fortsette å være til å stole på.  Gjør han det over tid, så vil jo ryktet bedre seg.  Det er jo imidlertid et problem for ryktet hans også dette med alkoholproblemene, og jeg tenker at det jo ER til bekymring at han har et slik avhengighetsproblem, og jeg er glad for at du ser det.  Det er også viktig at du markerer at du ikke aksepterer det, og oppfordrer ham til å søke hjelp for det.  Det er flere steder han kan gå og få hjelp.  Han kan ta det opp med fastlegen sin, han kan ta kontakt med ruskonsulenten på NAV, han kan ta kontakt på helsestasjon for ungdom, eller med skolehelsetjeneste eller skolepsykolog, med rustelefonen, eller han kan ta kontakt med anonyme alkoholikere.  Hvis han ikke selv forstår alvoret i dette, så vil jeg oppfordre deg til å vurdere alvorlig å gjøre det slutt.  Det å ha en kjæreste med et alkoholproblem, kan gjøre livet veldig vanskelig. 

 

Det å ha et kjæresteforhold som må holdes hemmelig hjemme, byr jo på en del utfordringer.  Kanskje blir det noen ganger små løgner du må ty til for å få til at dere treffes, og da blir jo tilliten brutt.  Dette er jo også viktig å tenke godt igjennom. 

 

Se også artikkel under om lov om seksuell lavalder.  Moren din tenker vel også på dette, vil jeg tro. 

 

Lykke til med viktige valg.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol


Quiz: Hva vet du om temaene på ung.no?

Kan man bli straffet for å drive sms-mobbing?