Hopp til hovedinnholdet

Vin for å slappe av og drikkepress

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei 17 år gammel jente som til tross for at de fleste 17 åringer i Norge drikker, velger å ikke gjøre det. I allefall nå. Jeg har alltid tenkt at det kan væte ok med et glass vin om kvelden, og alt med måte - når jeg blir voksen. Men det har skjedd noe med meg i det siste, noe som forvirrer meg. Jeg går allmenn vg2 og har alltid mye å gjøre, og nå er jeg midt i tidsklemma. Dagene og timene bare går og jeg har så mye å gjøre og føler ikke at jeg strekker til. To ganger i løpet av den siste uka har jeg vært alene hjemme på kvelden. Jeg fikk ikke ro i kroppen, i hodet og tok bare vinflaska frem uten å vite bedre og helte litt i et glass. Også fylte jeg på litt mer. Og enda litt mer! Jeg gjorde det to ganger og følte meg rar første gangen, la meg liksom ned på sofaen og fikk faktisk slappe av. Eller, det var først litt mye tankespinn, men plutselig så forsvant det. Jeg klarer ikke å roe meg ned, har så mye å gjøre, men er dette en dum løsning?.. Egentlig, så syntes jeg at alt med å begynne å drikke alkohol er litt skummelt. Jeg gruer meg til jentekveldene blir med alkohol inkludert og jeg gruer meg til drikkepresset i russetida!

SVAR

Besvart 26.09.2012 15:53:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

 

Les mer
account_circle