Hopp til hovedinnholdet

Hvordan forhindre blackout?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, i det siste har jeg opplevd noe jeg føler er en endring i hvordan jeg takler alkohol. har drukket i ca. 1 år nå og jeg har i det siste opplevd å blacka ut mye, og med det mener jeg at jeg ikke husker sammenhengende flere timer fra jeg har vært ute, på det verste 4-5 timer av kvelden. jeg synes dette er veldig ekkelt og ikke noe gøy i forhold til at jeg ikke drikker noe mer enn hva jeg pleier og vet jeg selv tåler. dette har skjedd når jeg har drukket en 50cl 20% noe jeg vanligvis tåler helt fint, og jeg synes det er veldig merkelig. finnes det noen foretak for å forhindre dette? og er det normalt? har snakket med flere av vennene mine og ikke mange av de opplever dette i det hele tatt/ like ofte som meg. har også hørt at din egen alkoholtoleranse kan endres fra gang til gang, stemmer dette? vet at den påvirkes av ulike faktorer som hvor mye du har spist og hvor fort du drikker, men kan den endres utover det? takk på forhånd for svar(:

SVAR

Besvart 19.02.2020 17:58:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

 

Les mer
attach_file

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

 

Les mer
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
account_circle