Hopp til hovedinnholdet

Første opplevelse med alkohol og gruppepress?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg og flere venner dro til skolen etter stengetid for å kose oss. Før vi dro planla vi hvem som skulle dra sammen og hvem som skulle kjøpe hva ovs. bv min spurte om hu skulle ta med no alkohol. Jeg var egentlig veldig usikker, pga konsekvenser ovs. Jeg har alltid fulgt de reglene som er der av en god grunn. Som aldersgrensa for å drikke, den seksuelle lavalder ovs. Jg tror jeg bare ville prøve å gjøre noe galt for å se hvordan det føltes ut. Så jeg bare sa ja. Men jeg tenkte ikke at hun faktisk skulle ta med noe? Da vi kom til skolen så hadde jeg og en annen som ville være md bare drukket en halv 4,6% øl hver. Jeg har refluks, som gjorde at alt kom opp igjen. Men så kom bv min Med sprit (40%). Hu sa vi skulle blande det med «burn» og drikke dt. Jg ville bare være tøff så jg tok noen slurker. Jeg tror ik jg tålte alkoen og begynte å spy opp alt. Flere av jentene latet som de var fulle også. så noen hadde ringt politiet. Jeg løy for politiet og har veldig dårlig Samvittighet

SVAR

Besvart 11.08.2020 00:18:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
attach_file

Slik er du en god venn

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle