Hva kan jeg som barn gjøre for at foreldrene mine skal be om hjelp? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Hva kan jeg som barn gjøre for at foreldrene mine skal be om hjelp?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei!!! Jeg er en gutt på 19 år, og foreldrene mine er alkoholikere. De nekter å innse det selv, og de nekter ofte for at de har vært fulle når de har vært det osv. Det skjer som oftest i helgene, men også i ukedagene til tider. Hvis man forsøker å fortelle dem det når de er fulle blir de bare sinte og nekter fullstendig for det, og når man forsøker å snakke med dem i edru tilstand er det ofte bare benektelse og/eller at de bare beklager seg og sier det aldri skal gjenta seg. Jeg tar meg ikke særlig nær av det, så jeg vil ikke ha et svar som prøver å få meg til å føle meg bedre. Det er kjedelig at det er sånn, og det har blitt litt slik at jeg ikke vil ha med venner o.l hjem, men det har ikke ført til noe som helst fysisk belastning. Er mere slik at jeg og broren min ler av dem, men jeg vil likevel gjerne hjelpe dem for deres egen skyld. Jeg flytter snart ut, og jeg er rimelig sikker på at det vil gå ganske til helvete her når den dagen kommer. Det er ofte slik at den ene er fullere enn den andre, og da ender det med total krangel mellom de to, ettersom den "mest" edru personen beskylder den andre for å være full. Da blir det ofte litt smelling i dører, og en drita person som snubler rundt og nekter for at h*n er full. Ettersom de begge nekter for at de har et problem, er det noen måte jeg som "pårørende" kan tvinge dem til å kontakte hjelp? kan jeg ta kontakt med en evt. lege for å ta en prat med dem? Hilsen gutt 19!

account_circle
AKTUELT NÅ

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hvorfor stjeler jeg? Og hvordan kan jeg slutte?

Vi vet jo alle at det ikke er lov å stjele, og at vi bare får dårlig samvittighet etterpå. Men så gjør vi det likevel. Hvorfor det? Og hvordan kan vi slutte?

Les mer