Hopp til hovedinnholdet

Hvordan jobbe med barn og tjene mye penger?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 16 år. Jeg ønsker å jobbe med barn og jeg har tenkt på barne- og ungdomsarbeider men også spesialpedagog. Det som gjør at jeg er så usikker er at jeg ønsker å tjene en del penger. Jeg ønsker å tjene kanskje litt over gjennomsnittet, eller hvert fall ha god lønn (etter skatt). Jeg er ikke veldig gira på å gå lenge på skolen, men jeg kan godt gå et par år etter videregående. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre så jeg trenger hjelp! Er det noen andre yrker hvor jeg får lov til å jobbe tett med barn men også tjene mye penger? I såfall, hvordan utdannelse må jeg ha, og hvor lang er utdannelsen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

og takk for ditt spørsmål!

Du kan gjerne gå Barne- og ungdomsarbeider og senere bli spesialpedagog. I så fall må du gå Påbygging til generell studiekompetanse etter de to årene i skole eller etter læretiden.

Deretter kan du ta en bachelor (3 år) eller master (5 år) i spesialpedagogikk. Opptakskravet er generell studiekompetanse.

Spesialpedagogers lønn avhenger av hvilken stilling du har, hvor lang utdanning du har og hvor lenge du har vært i jobben. Spesialpedagoger har en minstelønn på 372 600 kroner for yrker med krav om høgskoleutdanning med spesialutdanning.

Det er veldig mange yrker der du får jobbe tett på barn. Jeg anbefaler deg å søke "barn" på Utdanning.no. Da får du opp massevis av yrker og studier relatert til barn. Du kan lese om hva jobbene går ut på, hvor mye man tjener og andre interessante ting. 

Vi anbefaler deg å ta en prat med rådgiver på skolen din. Fortell hva du har fortalt her, så kan du sikkert få mye nyttig informasjon.

Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb