Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få utsatt læretiden ett år?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, For 5 år siden, da jeg gikk vg1 fant jeg ut hva jeg ville bli, og jeg bestemte meg der og da for å gå 100% inn for å klare det. Nå har jeg bodd hjemmefra i snart 3 år, og jeg er straks ferdig med utdanningen min. Jeg trives utrolig godt her jeg bor, og var så heldig å få læreplass her, hos akkurat den bedriften jeg kunne tenke meg. Nå har det seg slik at jeg sliter veldig psykisk, både med depresjon og angst, og jeg merker at det bare blir værre desto nærmere høsten vi kommer. Det har kommet til et punkt hvor jeg aller helst kunne tenkt meg å flytte hjem til familien min, slappe av og bli frisk før jeg begynner som lærling. Det jeg lurer på da, er om det er mulig å få utsatt læretiden et år, eller om jeg ødelegger min eneste sjangse om jeg prøver? Kan du fortelle litt om det? Det er jo drømmejobben min, i drømmebedriften, og jeg har så utrolig lyst til å være lærling der, men akkurat nå gruver jeg meg, og jeg er så sliten og ødelagt at jeg vet ikke om jeg klarer, akkurat nå..

SVAR

Besvart 18.05.2016 11:53:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lærlingers rettigheter og plikter

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

 

Les mer
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
account_circle