Hopp til hovedinnholdet

Har dårlig råd, vet ikke hvordan jeg skal tjene penger.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei jeg har dårlig rå for tiden og vet ikke hvordan jeg skal tjene penger er ikke sikker på hvordan jeg skal spørre folk eller hvem jeg skal spørre. gutt 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er kjedelig å ha dårlig råd, men det finnes heldigvis noen ting du kan gjøre for å tjene penger.

For eksempel er en fin måte å tjene penger på ved å gjøre småjobber for andre. Dette kan innebære alt fra å rydde og vaske i huset til noen, til å klippe gresset eller handle inne matvarer.

Det enkeleste stedet å starte er ofte hjemme. Du kan for eksmpel spøre foreldrene dine om det er noe de trenger hjelp til hjemme, mot at du kan tjene litt på å gjøre det for de. Det kan være at det er noe de gjerne skulle gjort, men ikke har tid eller lyst til selv. Du kan også spøre foreldrene dine om de vet om noen som trenger hjelp. Det kan være alt fra andre i familien eller bekjente. Du kan jo selvsagt også spøre andre familiemedlemmer og bekjente selv.

Det går også an å høre med noen som jobber i butikk eller lignende om det er noe du kan gjøre. Når du er 13 år kan du nemlig utføre såkalt "lett" arbeid', som for eksempel å jobbe som avisbud eller utføre enkelte oppgaver i butikk.

Jeg legger ved noen artikler som kan være til hjelp. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb