Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg søke jobb mens jeg venter på svar?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 19 år som var på intervju som lagermedarbeider. På intervjuet igår så gikk det veldig bra på starten men mot slutten når jeg ble spurt om referanse og jeg ga den klarte jeg å si at jeg kanskje ikke helt får en god referanse fra den ene sjefen fordi vi ikke hadde så bra forhold. Men vi hadde et bra forhold bare at jeg brukte ordet feil. Jeg fikk ikke tak i sjefen så tenkte kanskje det ikke blir noe god referanse. og da ble jeg spurt flere ganger hvorfor. men klarte ikke å gi et riktig svar. jeg klarte å si noe som ikke stemmer, jeg var veldig nervøs. Jeg sendte melding til sjefen om at jeg var nervøs og klarte å si noe som var feil og håper ikke den feilen sier så veldig mye. Sjefen svarte med at jeg blir til vurdering etter referanse sjekking. og jeg fikk beskjed på intervju at jeg vil få svar etter 1-2 uker. Er det enda noe håp om at jeg kan få den? Eller burde jeg søke andre jobber?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

det er helt normalt å føle at jobbintervjuet ikke gikk 100 % som man ønsket, men slike småting som dette er nok ikke farlig. Dette plager nok deg mye mer enn det gjør dem. Selv har jeg følt at jeg har dummet meg ut på nesten hvert eneste jobbintervju jeg har gjort, men som regel er det bare i mitt eget hode. 

Jeg tror altså at du kan slappe av. Det gikk sikkert bedre enn du tror, og dette var neppe avgjørende. Arbeidsgivere er vant med at de fleste er nervøse på jobbintervju og ikke oppfører seg helt som de gjør ellers.

Det er nok fullt mulig at du fortsatt får jobben, selv om jeg selvsagt ikke kan love noe. Det er mange faktorer som spiller inn på om man får en jobb eller ikke.

Du bestemmer selv om du vil søke flere jobber mens du venter. Noen liker å søke helt til de får et konkret tilbud, så avviser de dem som tilbyr jobb senere. Samtidig kan du godt vente på svar hvis det er denne jobben du helst vil ha, og du ikke har noe stort hastverk. 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb