Hopp til hovedinnholdet

Oppsigelse i tillegg til manglende utbetaling av lønn

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et spørsmål. Jeg hadde en jobb, og etter ca. etter to måneder fikk jeg en ganske høy diff. Det var ikke med vilje såklart men det endte med at sjefen spurte om jeg kunne komme å jobbe etter noen dager at dette skjedde, og da sa han plutselig at han måtte si meg opp. Han har i tillegg baksnakket både meg og en kollega som valgte å si opp etter to måneder til de andre ansatte, og det har jeg bevis på. Jeg spurte om jeg fortsatt får lønna mi, og da sa han at han måtte se. Jeg har ikke lyst på jobben tilbake, men spørsmålet er om han har lov til å si meg opp i tillegg til å nekte meg lønn.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kreves saklig grunn for oppsigelse jfr arbeidsmiljøloven § 15-7. Hvorvidt det foreligger saklig grunn eller ikke, er det kun våre domstoler som kan ta stilling til. Hvis du ønsker å gå videre med saken må du eventuelt kontakte en advokat. 

Når det kommer til manglende utbetaling av lønn kan saken eventuelt bringes inn for Forliksrådet i den kommune som du jobber i for en avgjørelse. Fremgangsmåte finner du her.

Med hilsen

Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 815 48 222 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb