Hopp til hovedinnholdet

Jobb med mye frihet?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg vil ha en jobb der jeg kan våkne opp så og si når jeg vil ,med mindre man har noen avtaler osv. En jobb der ingen sier meg hva jeg kan gjøre, jeg vil bestemme over mitt eget liv, vil ikke stemple inn og ut av et kontor resten av livet mitt. Jeg vil ha friheten til å gjøre nesten hva jeg vil hele tiden. Noen tips til hva jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Kriteriene du beskriver kan nok passe innen mange yrker, men det første jeg tenker på er nok ulike jobber som frilanser.

En frilanser er en person som ikke har fast arbeidsgiver, men som tar oppdrag for forskjellige oppdragsgivere. Det gjelder journalister, skribenter skuespillere, fotografer, tegnere, grafiske designere, musikere, oversettere, konsulenter og andre som ikke har fast stilling eller ansettelse i en avis, et forlag, et teater eller hos en annen arbeidsgiver. De jobber uavhengig som selvstendig næringsdrivende, ofte i enkeltpersonsforetak.

Samtidig kan dette kanskje i flere yrker, så jeg anbefaler deg å ta en prat med rådgiver på skolen. Du kan også lese og yrker og utdanninger på utdanning.no. Du kan også bruke søkefeltet til å søke på interessene dine og få opp relevante yrker og utdanninger. 

Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb