Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg føre opp ufullført vgs på vitnemål? Hvordan går jeg til NAV?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, har egentlig 2 spørsmål jeg! Så jeg har tenkt å søke ny jobb etter som at jeg ønsker en større stilling enn det jeg har nå. Er ringehjelp men vil helst ha 80-100% stilling. Det jeg lurer på er som følger. Jeg har 3 års vgs utdanning men har ikke stått i tysk. Kan jeg skrive dette på CVen min eller må jeg søke som om at jeg ikke har 3 års vgs? Har jo bare et ikke gyldig vitnemål. Det andre er at jeg vurderer å gå til nav for hjelp til å finne jobb. Kan jeg da bare gå innom mitt nav kontor også snakke med noen eller må man avtale til via nett eller lignene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Skjønner godt at du lurer, det er alltid litt vrient å føre opp ufullført utdanning på CV. 

Det er jo bare tysk du mangler, så det ville blitt "feil" å ikke føre opp VGS i det hele tatt på CV-en din. Du har jo gått VGS og fullført alle fag bortsett fra tysk. Så du burde absolutt søke med at du har gått VGS. Men det kan også være riktig å si fra at du ikke har gyldig vitnemål helt ennå. En god løsning kan være å si fra med en liten setning i CV-en. Feks: "Vitnemålet blir fullstendig når jeg tar opp faget tysk", eller lignende. Dette er også noe du kan nevne i søknaden, eller på intervju. Det viktigste er at det ikke er så farlig, så du trenger ikke vie stor plass til det, bare være ryddig og nevne det ved anledning :)

Det kan være en god idé å snakke med NAV når man søker jobb. Noen føler at de "blir litt borte" i systemet der, mens andre føler at de får god og viktig hjelp. Hvis man snakker med dem er man uansett i systemet og kan få hjelp - det er bra. Det fins også flere fine jobbsøkerkurs og andre tiltak for å hjelpe deg inn i jobb. 

Man hører til det NAV-kontoret som er nærmest der man bor, og det er det kontoret man kan få hjelp av. Så man går inn på nav.no, og der ber de deg om å registrere deg som jobbsøker først, før de tar kontakt. Men hvis du vil er det også mulig å slå opp hvilket kontor du tilhører, og ringe direkte til dem. 

Veldig lykke til i jobbsøkingen din!

:)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Arbeidsledig - hva nå?

Jobbsøk (colourbox.com/nav.no)

Det er viktig at du raskest mulig orienterer deg i arbeidsmarkedet og søker på ledige stillinger. Start jobbsøkingen med en gang.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb