Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å gjøre det best mulig i politikken?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg lurer på hva jeg kan gjøre for å styrke mine sjanser innenfor politikk? Jeg sater stort på politikk fordi det er noe jeg brenner for. Jeg er allerede medlem i et ungdomsparti og er veldig aktiv der. Hva mer kan jeg gjøre? Hvordan kan jeg skaffe meg mer kunnskap? Hvis jeg blir intervjuet for høyere stillinger, hva kan jeg forberede meg på? Hva bør jeg lese på og gjøre i fritiden generelt for å gjøre det best mulig innenfor politikken

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, så kult!

Det er litt forskjellig partikultur mellom partiene. Det viktigste du kan gjøre er nok det du selv skriver: Være mest mulig aktiv, delta på mest mulig og lære deg mest mulig om sakene.

Det er også lurt å ta på seg oppgaver og verv hvis du har sjansen. Vis at du er interessert og engasjert! Noe av det viktigste i politikken er erfaring og kontakter.

Spør gjerne de som jobber på kontoret eller i sentralstyret om de har anbefalinger til bøker du kan lese. Du kan jo velge deg ut noen kjernesaker som du kan bli rågod i.

Når du spør hva du bør forberede deg til for høyere stillinger antar jeg at du mener stillinger i partiet. Det er litt ulikt fra stilling til stilling hva du bør forberde deg på. Generelt er det lurt å ha satt seg skikkelig inn i politikken og ha gjort seg opp en mening om de ulike sakene. Hvis har spørsmål om en konkret stilling kan du gjerne sende inn et nytt spørsmål.

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb