Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min får ikke jobb, og vi venter barn. Hva gjør vi?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, kjæresten min har fullført lærling og fått fagbrev som telekommunikasjonsmontør i starten av 2016. Han fikk ikke jobbe videre hos denne bedriften(avdelingsleder likte ikke kjæresten min) og har siden søkt etter arbeid. Han har ringt til bokstavlig talt alle bedrifter i sør-trøndelag, men det er ingen som er interessert i å ansette ham (han har også møtt opp og levert cv til flere av bedriftene). Vi har ingen kontakter heller, da vi ikke kjenner noen som jobber innenfor lignene fagfelt. Jeg er i tillegg gravid i uke 30, og veit ikke hva jeg skal gjøre... Det sliter ekstremt på ham, det er utrolig vanskelig å se på... Trenger seriøst råd om hva vi kan gjøre... Det er ingen bedrifter igjen å søke til... Han har til og med søkt som elektrikerlærlig(slik at han får enda et fagbrev), men ingen vil ansette ham. Hva kan vi gjøre? Trenger desperat noen råd...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Dette skjønner vi at tærer på dere begge to, og det hørtes ut som en slitsom og stressende situasjon! Vi tenker at noe av det viktigste dere kan gjøre i denne situasjonen er å forsøke å puste litt ut - det kommer til å løse seg, og dere kommer til å få en trygg og fin situasjon for det nye barnet :)

Vi tenker vel to ting. Det første er at det er en naturlig ting å kontakte NAV, enten nå eller senere. Hvis det skulle bli sånn at han eller dere ikke finner jobb, så har dere flere muligheter sånn at dere skal få en trygg og fin tilværelse som nye foreldre. Det er mange måter NAV kan hjelpe på, og de burde dere benytte dere av hvis dere trenger det. Om ikke annet, så for å få en trygghet nå om at dette kommer til å gå fint. Når dere snakker med NAV, kan dere også spørre om hvilken type konkret hjelp han kan få for å komme seg ut i jobb.

I forhold til å fortsette å søke samme relevante jobber, så er kanskje det viktigste å finne metoder for å holde motet oppe. Det er vanskelig i arbeidsmarkedet for mange, og særlig i visse bransjer. Men det er fremdeles muligheter, og det kan hende man får napp! Få hjelp til å gå over CV og søknaden (snakk gjerne med firmaene dere har søkt hos og spør dem om tilbakemelding). Det er også veldig lov å ta en "ringerunde" til. Selv om firmaer har sagt nei tidligere, kan det hende situasjonen er forandret nå. Jo flere han klarer å gå innom, jo bedre. 

Vi tenker altså at det kommer til å gå bra med dere, og at dere finner en trygg og fin tilværelse for det nye barnet. Hvis dere trenger hjelp av NAV i overgangsfasen, så er det flere måter dere kan få hjelp på der. I mellomtiden er det lirt å puste ut og forsøke å søke jobb så godt man kan. 

Vi ønsker dere veldig lykke til, både med jobbsøking og den nye tiden som foreldre!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Arbeidsledig - hva nå?

Jobbsøk (colourbox.com/nav.no)

Det er viktig at du raskest mulig orienterer deg i arbeidsmarkedet og søker på ledige stillinger. Start jobbsøkingen med en gang.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Stønads- og trygdemuligheter for foreldre

Du som har eller skal ha barn har flere typer stønads- og trygdemuligheter som kan hjelpe deg i en økonomisk vanskelig tid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb