Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke om jeg bør bli lege eller følge drømmen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Er jente 15 år som føler litt press angående hva jeg skal bli som voksen. Jeg selv har egentlig innerste ønsker om fotograf, kjoledesigner eller drive egen bedrift, men pappa prøver forsiktig litt etter litt å få tankene inn på noe innen helse og oppvekst (helst lege på noe vis). Jeg vett ikke om det kanskje ikke er det jeg har lyst til eller ikke. Det er jo ikke noe jeg har funnet ut av selv. Han tvinger meg ikke, men om jeg har en jobb der jeg ikke tjener godt får jeg ikke oppfylt andre ønsker som et stort, fint hus på landet med mye mer å by på, trygg bil og andre ønsker som kommer senere i livet. Spørsmålet er: Går det an å drive eget fastlegebyrå? Hvor mye tjener en fastlege? Hva er dårlig og hva er bra? Bør jeg gå for noe jeg ikke kan overleve på, men elsker eller lege som jeg tjener godt på og kan etterhvert begynne å like? Hva er arbeidstidene til en vanlig lege? Hva er snittet en må ha på skolen? Kan jeg få tid til egen bedrift? Takk på forhånd MVH jente 15 år

SVAR

Besvart 24.09.2017 19:18:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Drømmer du om å bli lege?

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

 

Les mer
account_circle