Hopp til hovedinnholdet

Lønn når du jobber i klesbutikk

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hvor mye man kan forvente ca. å få i timelønn hvis man arbeider i en klesbutikk som for eksempel urban, bik bok, monki. Jeg har sett litt på utdanning.no, men der er vel lønna til noen som allerede har jobbet en del tid? Hvor mye hadde lønna hvert til en som nettop hadde begynnt å jobbe i butikken der, uten noen erfaring med å jobbe i butikk fra før? Hilsen jente 18år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Lønn er som hovedregel ikke lovregulert i Norge. I lovverket eksisterer det derfor ingen generell minstelønn. Derfor er det svært viktig at spørsmålet om lønn er regulert i den enkelte arbeidstakers arbeidsavtale.

I noen få bransjer (gjelder ikke i butikk) er det innført allmenngjorte tariffavtaler som blant annet regulerer arbeidstakers lønn med fastsatte minstelønnssatser. Oversikt over disse finner du her.

Mange virksomheter har inngått tariffavtaler. Tariffavtaler er avtaler om lønn og andre rettigheter mellom arbeidsgiver - og arbeidstakerforening. Er du ansatt i en virksomhet som er bundet av en tariffavtale vil du som ansatt også kunne være bundet av avtalen.

Ta kontakt med arbeidsgiver eller tillitsvalgt for mer informasjon om aktuelle tariffavtaler som regulerer ditt arbeidsforhold på arbeidsplassen.

Se eventuelt vår faktaside om lønn for mer informasjon.

 




Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om lønn og feriepenger

Lommebok og penger (foto: ung.no)

Aldri hørt om tariff, feriepenger eller lønnsslipp? Da bør du lese dette.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb