Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha piercing hvis jeg skal bli politi?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte på om en piercing i nesen kan gå ut over jobb? Hvis jeg f.eks ønsker å bli politi og har piercing i nesen, kan de da ha en betydning på om jeg kanskje ikke får jobben?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer.

Piercing er jo forholdsvis vanlig, og det vil som regel ikke gi deg problemer i arbeidslivet. Nå er det likevel sånn at noen yrker vil at du skal "representere" dem riktig, og det kan hende at politiet har regler på dette - det kan vi dessverre ikke gi et sikkert svar på! Men hvis du vil kan du kontakte Politihøgskolen og spørre dem så får du nok et klart svar. Du finner kontaktinformasjonen til Politihøgskolen her.

Nå er det jo sånn at piercing er mulig å ta ut og fjerne, det er jo ikke noe permanent sånn som tatovering! Og du er jo ganske ung fremdeles og har mange år før du eventuelt skal søke politihøgskolen. Så sånn sett ville vi ikke vært for redde for at en piercing nå skal ødelegge for deg i fremtiden :)

Lykke til, spør oss gjerne igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Les mer

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb