Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe ved siden av læreplassen min?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Kan jeg jobbe ved siden av læreplassen min? Hei, jeg er ei jente på snart 18 år som skal starte som kokkelærling på en båt, og flytter til oslo for å jobbe videre på karrieren min. Problemet er at jeg får høre av noen medelever at jeg som lærling på båt ikke kan ha en ekstra jobb under læretiden min, spesielt ikke jeg som da kommer til å jobbe i turnus 2 uker på og 2 uker av. Stemmer dette? For jeg er avhengig av å ha en ekstra jobb i den perioden hvor jeg ikke er på havet for å klare å bo for meg selv. (pga. problemer i familien har ikke jeg mulighet for å kunne bo hjemme). I så fall, hvilken hjelp kan jeg få i fra staten, NAV og lånekassen? takk på forhånd

SVAR

Besvart 13.05.2018 21:58:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Lærlingers rettigheter og plikter

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

 

Les mer
account_circle