Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få jobb på sykehjem?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vil forsøke å søke meg jobb som assistent på sykehjem. Jeg er snart ferdig med vg2 helsearbeiderfag så jeg har vært på sykehjem før og har en del erfaringer derfra, fikk kar 6 på vg1 og 5 på vg2. Vil bli sykepleier, så skal ta påbygg til høsten, tenker derfor at en jobb ville vært fint. Men hvordan fungerer slik jobbsøking? Vet man må skrive søknad og cv, men skal man da levere det til sjefen som jobber der, i fysisk form? At man møter opp på plassen osv eller holder det å sende via internett? Isåfall hva skal man si om nr 1 er svaret? Og er det lettere å få en jobb hvis plassen søker folk enn om man leverer en såkalt åpen søknad? Mine jobberfaringer er ikke stort, jobbet som 14åring på dyrebutikk, også sykehjem via skolen. Men er fleksibel og pliktoppfyllende, hvordan går jeg frem?;)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! Tusen takk for ditt spørsmål. 

Så fint at du vil jobbe på sykehjem! 

Du har nok gode muligheter, siden du har gått helse-og oppvekst og vil bli sykepleier. 

Jeg vil anbefale deg at du stikker innom stedene du kunne tenke deg å jobbe og levere CV og søknad personlig. Særlig hvis dette er steder du allerede har hatt praksis. Dersom du skal stikke innom steder der du ikke kjenner de som jobber der kan det være en god idè at man ringer først.

Dersom du er usikker på hvordan man lager en god CV og søknad vil jeg anbefale deg at du går inn på nettsidene til UngInfo. Der kan du se gode eksempler på CV, søknad og ellers få mange gode tips. 

Dersom du bestemmer deg for å gå innom steder med CV og søknad er mitt tips at du spør om du kan prate med sjefen eller den som har ansvaret for ansettelse. Fortell at du er på utkikk etter jobb, at du gjerne vil levere CV og søknad, og at du håper de vil ta en titt på den. Dette kan kanskje virke litt skummelt, men det verste som kan skje er at du får et nei. 

Hvis jobbene er utlyst kan det nok være enklere å få jobb, ettersom de da er på utkikk etter noen, men jeg vil uansett anbefale deg at du bare prøver. Gå innom forskjellige steder, heng opp lapper, bruk sosiale medier og prat med mennesker du kjenner. Plutselig dukker det opp noe. 

En annen fin vei inn i arbeidslivet er å begynne som ekstravakt, ferievikar eller lignende. Dette er en veldig fin måte å få vist seg frem på. 

Jeg legger også ved noen artikler som handler om det å være ung og få seg jobb.  

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobbintervjuet - slik får du jobben

jobbintervju (www.colourbox.com)

Få tips til hvordan du forbereder deg til et jobbintervju, og bli kjent med spørsmålene som er vanligst å stille på et intervju.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sommerjobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sommerjobb