Hopp til hovedinnholdet

Skattekort og frikort

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Er usikker på om det går under det som vanligvis er spurt om under "Stat og kommune", men var det emnet jeg syns passet best. I fjor jobbet jeg 3 dager på et universitet som sommerjobb, og i år jobbet jeg i 4 uker. Jeg tjente bare så vidt halvparten av grensa for frikort, men jeg har, uten forvarsel, fått skattekort på 32%. Lurer på hvorfor dette er mulig, og om jeg ikke burde få beskjed om sånt fra skatteetaten? Syns det er håpløst at jeg skal måtte betale skatt når jeg mener å ha lest at når man først bestiller frikort, så varer det helt til du tjener over grensa eller bestiller et skattekort. Takk på forhånd -Frustrert ungdom

Besvart 14.09.2018 14:16
 

Svar
Hei

Grunnen til at du har fått en vanlig skattekort fra Skatteetaten er meste sannsynlig at Skatteetaten har antatt at du vil overstige frikortgrensen i løpet av 2018. 

Hvis ikke dette kommer til å skje, og du likevel blir trukket 32 % skatt her og nå, vil det innebære at du vil få pengene tilbake på skattemeldingen sommeren 2019. 

For mer spørsmål om skatt bør du kontakte Skatteetaten direkte. TLF  800 80000.

 

Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb