Hopp til hovedinnholdet

Løy for sjefen, sa jeg var syk. Burde jeg være flau?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skulle arbeide i dag, men jeg var så sliten og sur, så jeg sa til sjefen at jeg var forkjølet. Altså jeg løy. Hun virket ikke så særlig begeistret, så nå gruer jeg meg til å hilse på henne. Burde jeg være flau?

Besvart 20.09.2018 08:16
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
En arbeidsgiver er avhengig av de ansatte for å få jobben gjort. Men det hender man er så sliten at det er vanskelig å klare jobben. At man er sur skal ikke hindre en i å arbeide. Hvis man er sur må man jobbe med seg selv, slik at man klarer å gjennomføre det en har lovt å gjøre. 
Jeg forstår at du gruer deg til å hilse på sjefen.
Det er vanskelig å svare på om du burde være flau. Føler du deg flau? Føler du at du har gjort noe galt? Det hender man tar avgjørelser man senere angrer på. Det er vanlig. Det er slik man lærer. Kanskje ble dette en situasjon der du forstår mer av ansvaret du ha tatt på deg ved å jobbe, og forståelsen av at du kan mobilisere energi og krefter, selv om det er slitsomt? Hvis det er sånn at jobben krever mer enn det du klarer, må du kanskje vurdere å ikke jobbe? 
Du kan snakke med de hjemme om dette. Du kan også snakke med helsesøster på skolen. Da får du mulighet til å utforske tankene og følelsene dine. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer

- Jeg har ingen motivasjon til å gå på skolen. Hva gjør jeg?

Gutt sover (colourbox.com)

Jeg orker ikke å gå på skolen og hvis jeg først er der så har jeg ingen motivasjon for å gjøre noe. Nå risikerer jeg å å stryke i flere fag, hva skal jeg gjøre?

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer

Er det normalt å lyve?

Velger du løgn fremfor sannhet noen ganger, og hvorfor blir det slik? Samvittigheten vår reagerer når vi lyver, men hvis det blir en vane å lyve, slutter samvittigheten etterhvert å virke så go...

Gå til vote

Gjort noe dumt? Tilgi deg selv!

Gutt som grubler (colourbox.com).

Har du gjort noe du angrer på, som å såre en kjæreste eller svikte en venn? Sammen skal vi finne en måte du kan tilgi deg selv.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb